02.06.2021.

17:15

Foto:

Planeta

Belgijski Rambo i dalje uspešno izmiče poteri! A sada... POJAVIO SE SPISAK "LISTA POGODAKA"... povećava se zaštita, svi su na nogama, a on...

Krajnje desničarski kaplar Jurgen Konings je tokom poslednje dve nedelje vešto uspevao da izbegne hvatanje policije i specijalnih snaga.

Istražitelji su sada povećali sigurnost za deset osoba za koje se veruje da se nalaze na njegovoj  "listi pogodaka" koju je on sastavio pre nego što je ispraznio svoj bankovni račun i nestao, prenose mediji.

Gospodin Konings uzeo je ogroman arsenal teškog naoružanja, uključujući četiri protivtenkovska raketna bacača iz kasarne.

U pismima je rekao da - više ne želi da živi u društvu kojim vladaju "političari i virusolozi" i da se želi pridružiti "otporu" - napisao je.

Izveštaji kažu da njegove navodne mete  uključuju njegovu bivšu suprugu, njenog advokata, kao i  vodećeg stručnjaka za koronavirus i državnog ministra odbrane.

Informer

Jurgen Konings


46-godišnjak je, kako se izveštava, podigao 3.000 evra - sve na svom računu, pre nego što je 18. maja napustio svoj automobil u nacionalnom parku u Limburgu, koji je blizu holandske granice.

Lanseri su pronađeni u prtljažniku, ali nije bilo traga od gospodina Koningsa, bivšeg snajperiste koji je služio u Iraku i Avganistanu i koji je izrazio mržnju prema zaključavanju i protivnik je vakcinaciji.


Mark Van Ranst, jedan od najpoznatijih belgijskih stručnjaka za Kovid, odveden je u policijsku sigurnu kuću pre dve nedelje, a advokat koji je umešan u njegov razvod i njegova bivša supruga takođe su pod policijskom zaštitom, izvestio je list "Het Laatste Nieuvs".

Informer


Među ostalim ljudima koji su dobili dodatno obezbeđenje su visoki pripadnici belgijske vojske koja je prošle godine disciplinovala gospodina Koningsa zbog njegovih političkih stavova i Ludivine Dedonder, belgijski ministar odbrane.

Belgijski tužioci odbili su da potvrde mere.


Stotine specijalnih snaga pretražile su šumu u parku Hoge Kempen u četvrtak, nedelju dana nakon što  velika vojna operacija u kojoj je učestvovalo 600 vojnika, uključujući holandske i nemačke vojnike, nije uspela da ga pronađe.

Federalni tužioci priznaju da što duže gospodin Konings ne bude pronađen, veće su šanse da se instruktor pucanja ubio.

Ali istražitelji rade na pretpostavci da je begunac živ i da predstavlja pretnju.

Informer