04.06.2021.

16:44

Foto:

Planeta

NEVEROVATNO, RUSKI ROSTEH NAPRAVIO MUNICIJU ZA ZAŠTITU OKLOPNIH VOZILA! Evo kako u slučaju napada vojna tehnika postaje NEDODIRLJIVA! /VIDEO/

Kako se objašnjava, u slučaju izbijanja pretnje posada ispaljuje specijalni zaštitni projektil koji stvara zavesu aerosol-dipolnih smetnji.

- Municija se može koristiti kao deo odbrambenog naoružanja postojećih i perspektivnih modela oklopnih vozila u svim klimatskim uslovima. Proizvod će biti prvi put predstavljen na forumu 'Armija 2021', a državna ispitivanja biće završena ove godine. Upotreba nove municije u kompletu sa savremenim sredstvima za radio-elektronsku borbu povećaće sposobnost opstanka oklopnih vozila na bojnom polju. Sigurni smo da će novitet biti tražen na izvoznim tržištima - saopšteno je iz ruske kompanije "Rosteh".


Zaštitni sloj municije oslepeće sisteme za navođenje visoko precizne municije koja leti prema oklopnom vozilu, nakon čega ona neće moći da pogodi tačno u metu. Očekuje se da će ovaj novi proizvod povećati otpornost oklopnih vozila na bojnim poljima.

Kalibar nove municije je 76 milimetara, a masa dostiže 2,8 kilograma. Gustina kombinovane "zavese" povećana je za 1,5 puta u poređenju sa sličnim proizvodima. Osigurava zaštitu od municije sa optičkim, termičkim, radarskim i laserskim navođenjem.