10.06.2021.

13:43

Foto:

Planeta

ISTETOVIRAO POLNI ORGAN, pa završio u zatvoru! Pravdao se: Sada se ništa ne vidi!

Vojnik (29) popio je dve flaše viskija pre nego što mu je brat istetovirao zabranjeni simbol na skrotumu, rečeno je na sudu u Klagenfurdu.

Čovek je potom na društvene mreže postavio fotografiju svog tetoviranog testisa a posle drugog pijančenja, hvalio se tetovažom svojim kolegama sa vojne vežbe.

Vojnik čije ime nije objavljeno, optužen je i zbog objavljivanja nacističkih fotografija, ispijanja vina brenda Hitler i promovisanja nacizma. Osuđen je na 19 meseci zatvora zbog glorifikovanja nacizma i nelegalnog posedovanja oružja.

Okrivljeni je na sudu rekao da mu je žao i da se stidi svojih postupaka. - Upao sam u loše društvo. Za nas je sve što je bilo zabranjeno bilo nešto čemu smo težili, ali smo potcenili koliko je to velika greška - rekao je on.

Tek kada je počela istraga njegovih tetoviranih testisa je vojnik shvatio kolika je "glupost" slavljenje nacizma, prenosi Dejli mejl.

Tetovaža više nije vidljiva

- Drugo razumno objašnjenje za ovo šta sam uradio nemam - rekao je on i dodao da sporna tetovaža više nije vidljiva.

Njegov advokat najavio je žalbu.

Na osnovu austrijskog zakona o zabrani nacionalsocijalizma iz 1947. godine, svako glorifikovanje organizacija nalik nacističkoj partiji je kažnjivo zakonom.