11.06.2021.

13:52

Foto: Printskrin/https://www.express.co.uk/

Planeta

MOŠA ZA ANGELU! MERKEL STIGLA POSLEDNJA NA G7, PA DOŽIVELA NEPRIJATNOST! Reakcija domaćina je zbunila, ali se ubrzo snašla! /VIDEO/

Naime, ona je krenula da se rukuje sa članovima delagacije koja ju je dočekala, ali je u tome sprečena. Domaćini su je podsetili na korona mere, ona se malo zbunila, ali potom, uz osmeh na fizičkoj distanci, sklopnjenim rukama pozdravljala članove odbora za doček, javlja Dejli ekspres.

Na aerodrom Kornvol, nešto pre nemačke kancelarke stigao je francuski predsednik Emanuel Makron u društvu supruge Brižit, javlja Bi-Bi-Si. Prethodno su u Kornvol pristigli kanadski premijer Džastin Trudo, italijanski premijer Mario Dragi, japanski premijer Jošihide Suga, američki predsednik DŽo Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen.

Samit G7 održava se u odmaralištu Karbis Bej u Kornvolu, a lidere dočekuje britanski premijer Boris Džonson sa suprugom Keri. Oni će potom imati razgovor na temu razvoja i iskustava nastalih tokom pandemije kovida-19, prenose britanski mediji.