18.06.2021.

12:16

Foto: Printskrin Youtube

Planeta

STRAŠNI SNIMCI SA KRIMA! Ovo je kataklizma, u pomoć poslata Crnomorska flota! /VIDEO/

Na Jalti je za šest sati palo kiše koliko u normalnim okolnostima padne za mesec dan, saopštili su u krimskom Hidrometeorološkom centru. Situacija je teška, a šefica lokalne administracije Janjina Pavlenko potražila je pomoć i od komandanta Crnomorske flote.

Kako je saopšteno Sputnjiku iz pres-službe ruske Crnomorske flote, formiraju se mobilne jedinice koje će priteći u pomoć Jalti. Takođe će u poplavljeni grad biti poslata teška tehnika i terenska vozila. Kako se navodi, od ponoći do šest ujutro palo je 42 milimetra kiše, a u nekim oblastima i 84, dok je mesečna norma 72 milimetra.

Manje reke su se izlile iz korita i teku po ulicama, a voda preti da ugrozi i elektroenergetski sistem. Šefica lokalne administracije je rekla da bi moglo da dođe do nestanka struje i pozvala građane da bez preke potrebe ne izlaze iz domova.

Proglašena je vanredna situacija i u nekim oblastima je u toku evakuacija ljudi. ​Zbog nevremena koje je prethodno pogodilo istok Krima potopljeno je 300 domova. Uvedena je vanredna situacija.