24.06.2021.

18:36

Foto:

Planeta

MOSKVA NIKAD BRUTALNIJA, AKO NATO, BRITANCI I AMERI NE RAZUMEJU, MOŽEMO I DA BOMBARDUJEMO! Sigurnost Rusije je iznad svega!

U sredu je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo  da je britanski razarač "Difender" prešao rusku granicu i ušao u ruske vode tri kilometra na području rta Fiolent. Posle toga je ruski granični patrolni brod ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M "upozoravajuće bombardovanje" u smeru razarača.

Rjabkov je upozorio "sve koji se pod sloganom slobode plovidbe bave kršenjem državne granice Ruske Federacije, od takvih provokativnih koraka", prenose RIA Novosti.

JAVIO SE DŽONSON, JASNO JE ŠTA ŽULJA BRITANCE! Rusiji je posle incidenta u Crnom moru otvoreno poslao poruku, Moskva će se posle ovoga sigurno nasekirati!

Britanski brod tokom narušavanja granice pogledom iz ruskog lovca

- Jer je sigurnost naše zemlje iznad svega - rekao je Rjabkov novinarima.

- Možemo apelovati na zdrav razum, zahtevati poštovanje međunarodnog prava, a ako to ne pomogne, možemo i bombardovati. Ne samo u smeru, već i po meti, ako kolege ne razumeju - dodao je on, odgovarajući na pitanje šta se može učiniti u budućnosti, kako bi se izbegli incidenti slični onome što se dogodilo sa razaračem "Difender", uključujući i sprečavanje da se to dogodi sa Amerikancima.

ZAHAROVA JASNO STAVILA DO ZNANJA BRITANCIMA! Zakucala London: Oni LAŽU, da bi ušli u naše vode MORAJU DA IMAJU DOZVOLU!

- Teritorijalna celovitost Rusije neprikosnovena. Neprikosnovenost njenih granica je apsolutni imperativ. Čuvaćemo je, kako diplomatskim i političkim, tako i, ako zatreba, i vojnim sredstvima. Ogorčeni smo njihovim ponašanjem i naglašavamo da balansiranje na ivici sukoba može imati najteže posledice za one koji takve događaje planiraju i zatim pokušavaju da ih realizuje - dodao je Rjabkov.