29.06.2021.

16:54

Foto:

Planeta

NATO UPUTIO PRETNJE, POLJACI NISU ČEKALI DA UDARE NA RUSIJU! Navodno su IZVRŠENI SAJBER NAPADI na njihove političare, MOSKVA ODMAH REAGOVALA!

- Nepotkrepljene optužbe protiv Rusije, u ovom slučaju navodni ''sajber napad velikih razmera na poljske političare s ciljem destabilizacije države'' nažalost u samoj Varšavi se uzimaju zdravo za gotovo - rečeno je iz ruskog MIP-a za Sputnjik.

MIP Rusije poziva poljsku stranu da se pridržava odluka koje su donete na platformama UN-a o međunarodnoj informacionoj bezbednosti o tome da je neophodno potkrepiti bilo kakve optužbe za organizovanje nezakonitih radnji u sajber-prostoru.

Ranije je lider vladajuće stranke u Poljskoj „Pravo i pravda“ Jaroslav Kačinski izjavio da su sajber-napadu bili izloženi poljski političari i zvaničnici.

Poljski list „Viborča“ pisao je da se nije radilo o velikoj sajber-operaciji, te da razlog zbog koga su materijali iz poštanskog sandučeta šefa kancelarije premijera bili ugroženi nije bilo hakovanje.

Podsećamo, šef NATO-a Jens Stoltenberg je već pretio Rusiji da bi na svaki sajber napad na njene članice mogao da rezultira vojnom akcijom alijanse! O tome možete detaljnije pročitati OVDE.