15.07.2021.

23:40

Foto:

Planeta

SUMANUTA IDEJA USTAŠA U VUKOVARU! Hrvatska da pravi 'registar agresora'! Zabraniti film 'Dnevnik Diane Budisavljević'!

Šefovi ovih organizacija objavili su dokument čoveka koji je navodno kao pripadnik 'krajinske milicije' u Vukovaru tražio i dobio priznanje radnog staža od Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje. Oni navode da je 'skandalozno to što četnik koristi zakonska prava'!?!

Da skandal bude veći, oni traže od Ministarstva kulture i Ministarstva obrazovanja da izbace iz udžbenika 'sve što predstavlja lažnu verziju istorije vezano za Domovinski rat i Drugi svetski rat'. Kao primer tih 'laži', navode film 'Dnevnik Diane Budisavljević'!?!


- Na taj način u mentalni sklop naše dece pokušavaju se upisati vrednosne matrice koje ne samo što počivaju na krivotvorinama, nego imaju za cilj da učine ono što je komunistički režim činio hrvatskom narodu, a to je nametanje kolektivne odgovornosti zamenjujući teze o žrtvi i agresoru - piše u saopštenju.

Država bez Srba

Oni samo nastavljaju politiku Anta Pavelića i Franje Tuđmana, čiji je strateški cilj bilo stvaranje velike Hrvatske bez Srba
Miodrag Linta, Savez Srba iz regiona


Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, ocenjuje da ova inicijativa može samo da proširi mržnju prema Srbima u Hrvatskoj.


- Oni samo nastavljaju politiku Anta Pavelića i Franje Tuđmana, čiji je strateški cilj bilo stvaranje velike hrvatske države bez Srba. Hrvatska se nije suočila sa svojom ustaško-genocidnom i zločinačkom prošlošću i ona nije moderna i istinski demokratska država u kojoj se poštuju evropske vrednosti, već zemlja mržnje i netrpeljivosti prema Srbiji i svemu što je srpsko - upozorava Linta.