23.07.2021.

16:47

Foto:

Planeta

MINISTAR ODBRANE SE OPASNO ZAIGRAO, PUTIN ĆE MORATI DA REAGUJE! Poljska OBEĆALA da će američke tenkove rasporediti U RUSIJI! /FOTO/

On je pozvao da se obrati pažnja na mesto gde će biti raspoređeni, a to je ravnica.

- Stratezi je nazivaju 'Smolenskim vratima', a zatim 'Brestovskim vratima', ona se proteže od zapada Rusije do Poljske. Tamo nema reka preko kojih bi moralo da se prelazi - rekao je Blaščak, istakavši da će ti tenkovi „jednostavno štititi Varšavu i Poljsku“.

Ministarstvo odbrane Poljske objavilo je na Tviteru odlomak njegovog intervjua sa citatom, ali su ga ubrzo nakon toga obrisali. Skrinšot sa tekstom objavio je bivši ministar odbrane Poljske Tomaš Semonjak.

- Ministarstvo je obrisalo video, ali nakon gledanja videa sa intervjuom na sajtu televizije moguće se uveriti da je Blaščak zaista govorio o raspoređivanju tenkova u Rusiji i Belorusiji. Gde predsednik stranke 'Pravo i pravda' nalazi takve nekompetentne ljude? - upitao je Semonjak koji je objavio skrinšot.

Ranije je Varšava saopštila da kupuje 250 američkih tenkova „Abrams“ u verziji M1A2 SEPv3 za više od 23 milijarde dolara. prema mišljenju ministra odbrane Poljske, „najbolji tenkovi na svetu“ su potrebni kako bi se smanjio rizik od napada na zemlju.