28.07.2021.

12:37

Foto:

Planeta

RUSIJA MU SLABA, ALI I MOĆNA DA MENJA AMERIČKE PREDSEDNIKE! Bajden optužuje Moskvu da se već sprema da se umeša u izbore, usledio BRUTALAN ODGOVOR!

- Smatram da slabost tima samog šefa Bele kuće može da bude upravo stvaran predmet naše zabrinutosti. Ne samo zbog opasno neistinitih izjava o potencijalu Rusije ili o 'ruskom mešanju' u američke izbore, čiji ishod sve manje utiče na odnose među našim zemljama - prokomentarisao je Kosačov nedavne Bajdenove optužbe na račun Rusije.

Ruski senator je podsetio da je Bajden dao mnogo važniju izjavu - on tvrdi da ako dođe do toga da se Amerika zaista umeša u pravi „gorući“ rat sa velikom silom, to dogoditi zbog sajber hakovanja sa velikim posledicama, kao i da ta verovatnoća raste eksponencijalno“.

- Ako Bajdenu i njegov 'tim' napuni glavu dezinformacijama, to bi moglo da ima najopasnije posledice po čitav svet - uveren je Kosačov.

S tim u vezi, Kosačov je istakao da optužbe za sajber-napade i hakovanja moraju da budu u potpunosti dokazane celoj međunarodnoj zajednici sa učešćem nezavisnih stručnjaka.

- U suprotnom, odgovornost za 'goruće' sukobe trebalo bi da snose upravo oni koji iznose neosnovane optužbe za sajber-napade na račun drugih zemalja. Teže je i smisliti ubedljiviji argument u korist obavezujućeg međunarodnog sporazuma o sajber-bezbednosti - smatra senator.

Informer

Prema njegovim rečima, Bajdenove reči prouzrokovane su željom da umiri oponente unutar zemlje koje sve više brinu i ruske inovacije u oblasti visokih tehnologija, i promena stava Bajdenove administracije o „Severnom toku 2“, što najoštriji kritičari američkog predsednika smatraju pobedom Moskve.

- Ili nove diskusije na omiljenu temu Demokratske stranke o ruskom 'mešanju' u američke izbore, posebno na prelaznim izborima 2022. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Bajden je američkim obaveštajnim službama rekao da predsednik Vladimir Putin 'zna da ste bolji od njegovog tima i da mu to đavolski smeta - kaže Kosačov.

Međutim, to je očigledno u suprotnosti sa svim onim što su same demokrate ranije govorile, dodao je.

- Govore da je upravo „mešanje Rusije“ prouzrokovalo njihov poraz 2016. godine. Odnosno, ruski tim je 'đavolski' slab, ali 'menja' američke predsednike? - upitao je senator.

Ranije su novinari koji prate aktivnosti Bele kuće preneli da je predsednik SAD Džo Bajden optužio Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Kongres koji će se održati 2022. godine. Kako se navodi, takođe je „upozorio na opasnost pravog vojnog sukoba usled sajber napada Rusije“.