01.08.2021.

20:13

Foto:

Planeta

VRI! I MALA ISKRA MOGLA BI DA ZAPALI REGION! Velika Britanija optužuje Iran da je napao izraelski tanker, PRETI ODNAZDOM!

Time je učinjen dodatni pritisak na Teheran, koji je negirao da je bio umešan u napad.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab nazvao je incident "nezakonitim i bezobzirnim napadom" i rekao je da će njegova država i saveznici adekvatno odgovoriti povodom napada na tanker koji se dogodio u četvrtak uveče, preneo je AP.

Incident, u kojem su poginula dva člana posade tankera, prvi je poznati smrtonosni napad u nekoliko godina sporadičnih napada na teretne brodove u regionu.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za napad, poznato je da su Iran i iranska milicija znali ranije da koriste takozvane "samoubilačke" dronove u napadima, dodaje AP.

SRBIJO NE MEŠAJ SE, ALBANCI NEK SAMI REŠE KO JE ŠERIF - KURTI ILI RAMA! Aljbin optužio Edija da radi za Vučića i da gura Rusiju i Kinu na Blakan!

Američka novinska agencija ocenjuje da je premijer Izraela NaftalI Benet otišao korak dalje od Raba, tako što je stao ispred kamere i rekao smireno: "Znamo, ne pitajući za cenu, kako da prenesemo poruku Iranu na naš način".