12.08.2021.

14:15

Foto:

Planeta

IZDAO SVOJU ZEMLJU, KOME JE ODAVAO TAJNE?! Uhapšen šef tima za istraživanje HIPERSONIČNE TEHNOLOGIJE u Moskvi!

Kako se navodi, Federalna služba bezbednosti tražiće od suda da osumnjičeni bude zadržan u pritvoru dva meseca, piše Rojters.

Nekoliko ruskih naučnika, vojnika i zvaničnika optuženo je za izdaju države poslednjih godina, nakon što su prosleđivali osetljiv materijal stranim zemljama.

Kritičari iz Kremlja kažu da su optužbe često neutemeljene i da se ne mogu ispitati, jer su klasifikovane, navodi britanska agencija.

Informer

Amerika zabrinuta zbog ruskog hipersoničnog oružja

SAD su zabrinute zbog kašnjenja po pitanju razvoja hiperzvučnog oružja za Rusijom i Kinom i to u periodu od nekoliko godina, upozorava portal "Militari voč" pozivajući se na izveštaj Istraživačke komisije američkog Kongresa.

- Rusija i Kina već imaju u svom arsenalu hiperzvučne leteće aparate koji su opremljeni nuklearnim bojevim glavama dok SAD još nije ni pokrenula razvoj sopstvenog hiperzvučnog programa - navodi se u dokumentu u koji je američki portal imao uvid.

Istovremeno, kako se navodi, u vojnom budžetu SAD navedeno je da je izdvojeno 3,2 milijarde dolara za istraživanje hiperzvučnog oružja, što je daleko više nego što iznose ukupni vojni budžeti mnogih svetskih država. Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE.