12.08.2021.

15:25

Foto:

Planeta

BIO BIH PROGLAŠEN ZA VELEIZDAJNIKA! Saslušan Krivokapić zbog tvrdnji da mu se spremalo HAPŠENJE!

Specijalno tužilaštvo predmet je, formiralo, nakon gostovanja Krivokapića u emisiji TV Vijesti.

On je tada kazao da je čuo da mu je po povratku iz Beograda spremano hapšenje zbog, kako je rekao, veleizdaje u slučaju da je potpisao protivustavni Temeljni ugovor.

Na pitanje novinara ko bi ga uhapsio, Krivokapić je rekao da bi to bio Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Tvrdio da su ga strane ambasade upozoravale

Dva predstavnika ambasada uticajnih zapadnih zemalja i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović upozorili su u četvrtak veče premijera Zdravka Krivokapića da bi bila velika politička greška ako potpiše Temeljni ugovor sa SPC jer bi taj čin, osim potencijalnog pada Vlade, značio i destabilizaciju prilika u državi, prenela je Pobjeda.

Više izvora podgoričkog lista reklo je da je Abazović u četvrtak popodne, oko 17.30, pozvao Krivokapića da bi mu saopštio da, osim ličnog protivljenja da, prema njegovoj oceni, na ponižavajući način i prepad bez analiza teksta ugovora, bude potpisan takav dokument, preneo i upozoravajuću poruku dve vrlo uticajne zapadne ambasade.

Izvori Pobjede su naveli da je Abazović saopštio Krivokapiću da odlaskom u Beograd preuzima veliki rizik i da ne može da garantuje dalji opstanak Vlade. Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE.