12.08.2021.

19:04

Foto: AP/Prtintskrin/Fotoilustracija

Planeta

UH, OVO JE BILO BAŠ TEŠKO! PENTAGON PRIZNAO, RUSIJA LIDER U HIPERSONIČNOM NAORUŽANJU! Moskva je iskoristila to što su se SAD borile sa teroristima... ŠTA REĆI, OVO JE...

- Rusija se bavi modernizacijom svojih konvencionalnih i strateških snaga. Nuklearne snage ostaju kamen temeljac strategije Rusije i one su već modernizovane oko 80 odsto, uključujući sredstva za isporuku bojevih glava. Rad na modernizaciji ima za cilj zamenu sovjetskih lansirnih sistema i interkontinentalnih balističkih raketa za savremene. Rusija je vodeća država u svetu po hiperzvučnim tehnologijama, u krajnjoj meri u ovom trenutku, i nastavlja da investira u razvoj supersoničnih tehnologija - rekao je on, tokom video konferencije.

Američki general je naglasio da je Rusija u julu uspešno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon", a nešto ranije objavila da je vojska dobila hipersoničnu raketu "Avangard".

Rusija je u ovom trenutku vodeća država u sferi hiperzvučnog naoružanja, saopštio je načelnik Strateške komande (STRATKOM) Oružanih snaga SAD admiral Čarls Ričard na simpozijumu posvećenom raketnoj i kosmičkoj odbrani koji je održan u Hamstvilu

SRBIJA VAS GLEDA, PAZITE ŠTA RADITE! Vežba NATO na KiM od 30. avgusta do 8. septembra, učestvuju svi naši "prijatelji" OD ALBANACA I TURAKA DO BRITANACA!

Ričard je naglasio da, dok su se SAD borile protiv terorista na Bliskom istoku, zaboravivši na tradicionalne pretnje iz vremena hladno rata, Rusija i Kina su posmatrale i menjala svoju strategiju kako bi imale mogućnost da se suprotstave Vašingtonu. Sada, kako on navodi, ove dve države se mogu uporediti sa SAD po strateškom naoružanju i zato, navodno, predstavljaju pretnju. 

- Rusija ima potencijal da značajno poveća proizvodnju svog nuklearnog oružja za račun postojećih proizvodnih pogona. Rusija ima razvijeniju protivraketnu odbranu od nas i nastavlja da je poboljšava - zaključio je Ričard.