14.08.2021.

17:19

Foto: AP PHOTO

Planeta

POBEGLA SA SVADBE, PA JE POJELI MEDVEDI! Posvađala se sa gostom i otišla u šumu - AMAN, ŽENO! Bizaran incident na padinama Urala u Rusiji!

Nesrećna devojka se na svadbenom veselju, koje je održano još pre mesec dana, posvađala sa jednim gostom i otišla, te joj se od tada izgubio svaki trag. Spasioci kažu da ne postoji šansa da je i dalje živa, budući da su našli dokaze da se Jana srela sa porodicom medveda.

Telo nije nađeno

Prema pisanju ruskih medija, devojka je bila gošća na maloj svadbi u šumi u blizini Severouralska. Tamo se, međutim, posvađala sa drugim gostom, zbog čega je besna i uvređena pobegla sa venčanja. Ubrzo se izgubila, pa je sa mobilnog telefona pozvala spasilačke ekipe. Zabeležena su dva telefonska poziva, jedan uveče, na dan venčanja, a drugi sutradan ujutro. Od tada joj se gubi svaki trag.

Spasioci kažu da je Jana peške krenula kroz šumu, da je zalutala i najverovatnije naletela na medvedicu i njene mladunce, koji su je potom raskomadali i proždrali.

- Mesec dana je bezuspešno tražimo. Obučeni psi su u jednom trenutku pronašli mesto na kojem se njeni tragovi ukrštaju sa tragovima medvedice i njenih mladunaca. Verujemo da su je pojeli. Posle ovoliko vremena, više ne postoji šansa da bude pronađena živa - rekao je novinarima Andrej Sakulin, jedan od rendžera koji je tragao za Ruskinjom.

On je dodao da su medvedi Janu verovatno živu pojeli, a potom njene ostatke zakopali, što inače često rade sa plenom koji uhvate.

Otac izgubio nadu

Otac nesrećne devojke Jakov Balobanov kaže da njegova ćerka nema nikakvo iskustvo u preživljavanju u prirodi, te da se pomirio s tim da su je medvedi pojeli.

- Bio sam sa spasiocima u šumi kad su psi nanjušili njene tragove. Ubrzo su postali veoma uznemireni jer su osetili medvede. Lično sam video veliki broj otisaka zveri, kako odraslih, tako i mladunaca. Poznajem svoju ćerku, nema šanse da bi uspela mesec dana da preživi u šumi. Siguran sam da su je medvedi pojeli i da je više neću videti - rekao je Jakov.

Viđena u šumi

Natalija Volkova, šefica spasilačke ekipe koja je tragala za Janom, u šumi je srela neimenovanog starca koji joj je rekao da je video "nepoznatu devojku kako luta tajgom".
- Brao je pečurke i bobičasto voće kad je u daljini video devojku, za koju verujemo da je bila Jana. Bilo mu je čudno što je devojka bila sama. Mislimo da je on poslednja osoba koja je Janu videla živu - rekla je Natalija.