13.08.2021.

11:49

Foto: Printskrin Facebook

Planeta

6 MRTVIH U MASOVNOJ PUCNJAVI U ENGLESKOJ, otkriven identitet napadača, njegove reči bude jezu!

Dve žene i trojica muškaraca, uključujući i osumnjičenog, ubijeni su na licu mesta posle pucnjave, saopštila je policija Devona i Kornvola, a preneo danas Rojters. Još jedna žena je neposredno nakon pucnjave preminula u bolnici, dodala je policija. Jedna od žrtava je i dete od deset godina, objavio je predstavnik opozicionih laburista.

Sada je objavljen identitet osumnjičenog za ovaj zločin. To je Džejk Devison (23), inače radnik na kranskoj dizalici u pristaništu u Devonu, javljaju engleski mediji.

Mediji pišu kako je Dejvison bio bodibilder opsednut činjenicom da ne privlači žene, a na Jutjubu je objavljivao snimke u kojima je fantazirao da je 'Terminator' i govorio kako je 'ružni i debeli devac', pa je opisivao svoju privrženost pokretu 'incel' povezanim s masovnim mizoginijskim ubistvima u SAD-u i Kanadi.

Policija je opisala pucnjavu kao "ozbiljnan incident vatrenim oružjem" i dodala da je situacija pod kontrolom, kao i da slučaj nije povezan sa terorizmom.

Velika Britanija ima jednu od najmanjih stopa ubistava vatrenim oružjem u svetu, a masovne pucnjave su retke. Ovo je bila prva masovna pucnjava u Britaniji u prethodnih 11 godina, dodaje Rojters.