14.08.2021.

18:59

Foto: YoutubePrintscreen

Planeta

VODITELJ MU NIJE POVEROVAO?! Taliban se uključio u emisiju i poslao SNAŽNU PORUKU ZAPADU! /VIDEO/

- Jesu li Talibani koristili silu nad 10 provincija koje sada kontrolišu ili su se provincije dobrovoljno predale - upitao je novinar "RT arabik" portparola Talibana.

- Mislim da bi trebali to da pitate ljude, na njima je da kažu da li nam je upotreba sile bila potrebna da bi se preuzela kontrola nad 10 velikih provincija u nešto više od nedelju dana. Vladine snage imaju više resursa i opreme od nas, ali pre svega imaju političku i finasijsku podršku od drugih zemalja. Kako onda može da se desi naše napredovanje na terenu, da li postoji neko drugo objašnjenje? - odgovorio je portparol Talibana pokušavajući da uveri javnost da je narod Avganistana na njihovoj strani.

Novinar je podsetio Talibanskog predstavnika da zapadne zemlje optužuju Talibane da žele da preuzmu kontrolu nad Avganistanom koristeći silu, a Amerika je upozorila da će to izolovati Avganistan i da će se Talibani naći opet izolovani.

- Želimo da imamo dobre odnose sa svim zemljama na svetu, pogotovu sa našim komšijama u regionu. Održavamo kontakte sa njima i želimo dobre odnose, ali želimo i da zemlje koje ne razumeju realnost u Avganistanu, oni koji su došli u Avganistan pre 20 godina, želimo da razumeju ko predstavlja avganistanski narod - rekao je portparol Talibana.

Talibanski predstavnik ponovio je da su neke zapadne zemlje postavile određene ljude na vlast i dale im ogroman novac, ali da je sav novac završavao u njihovim džepovima. On tvrdi da su zapadne zemlje koje su okupirale Avganistan znale kuda novac odlazi, ali da su izgubili kontrolu nad režimom koji su instalirali da vodi zemlju.

- Kako korumpirana vlada može služiti ljudima? Već smo puna puta rekli i ponoviću, ove zemlje moraju da razumeju realnost. Zašto ljudi moraju da prihvate nešto što ne žele, nešto što je kontradiktorno principima i vrednostima naroda - zaključuje predstavnik Talibana.