17.08.2021.

19:04

Foto:

Planeta

MOSKVA OTKRILA ŠTA AMERI TRAŽE OD NJE POSLE PONIŽENJA U AVGANISTANU! Spasite naše ljude i saradnike, pustite ih da pobegnu kod vas! ZAR JE MOGLO NEŠTO DRUGO DA SE OČEKUJE?

Događaji u Avganistanu su logičan ishod povlačenja američke i NATO vojske, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

- Jugoslavija, Libija, a sada i Avganistan. Zar je moglo nešto drugo da se očekuje? Trilion je potrošen u prazno - primetio je on.

Gruško je podsetio da su u NATO-u 20 godina govorili o tvrđavi Transatlantske sloge i o uzimanju u obzir mišljenja svakog člana Alijanse: zajedno smo došli, zajedno ćemo i otići. Amerika je rekla: „Dosta je" i celokupno transatlantsko jedinstvo se pojavilo u svoj svojoj slavi - konstatovao je Gruško.

AMERI NAMAGARČENI! TALIBANI OBEĆALI PUTINU, NEĆEMO DIRATI CENTRALNU AZIJU, A KINI DA NEĆE PODRŽATI UJGURE! Bajden predao Avganistan, a dobio veliko ništa!

On je naveo i da je Rusija ranije predlagala NATO-u da se napravi algoritam akcija na temu Avganistana u slučaju evakuacije u kriznim situacijama, međutim, Alijansa nije bila zainteresovana.

- Kao rezultat ove arogancije pojavljuju se zahtevi bez pardona da države-članice ODKB sada otvore granice za sve koji su sa NATO-om sarađivali - dodao je diplomata.

TALIBANI ZAVALILI ŠAMARČINU AMERIMA! Dali im rok do 11. septembra da se POČISTE IZ AVGANISTANA!

Talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) su zauzeli komplatan Avganistan , a avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju kako bi, prema njegovim rečima, "sprečio krvoproliće"