18.08.2021.

17:32

Foto:

Planeta

KADIROV DIGAO NA NOGE ČEČENE, TALIBANI SU AMERIČKA PREVARA - PRIPREMAMO SE ZA NAJGORE! Za nas to nije problem, zaustavićemo ih...

- Amerika je smislila još jednu prevaru protiv muslimana. Rekli su da nikada neće izaći iz Avganistana, a sada su napustili sve i pobegli. Zamislite, tamo ljudi ginu već decenijama. Pre pet godina broj mrtvih civila je bio dva miliona - naveo je Kadirov.

On tvrdi da su talibani američki projekat, i da niko ne treba da im veruje. Kadirov je podsetio da je Bin Ladena, bivšeg vođu Al-Kaide, finansirao Vašington tokom sovjetske intervencije u Avganistanu.

- Mi i naši saveznički narodi moramo da ojačamo granice, i da se pripremimo za najgore - nastavio je Kadirov, misleći na Uzbeke, Tadžike, Kirgize i Turkmene.

AMERI NAMAGARČENI! TALIBANI OBEĆALI PUTINU, NEĆEMO DIRATI CENTRALNU AZIJU, A KINI DA NEĆE PODRŽATI UJGURE! Bajden predao Avganistan, a dobio veliko ništa!

- Za nas to nije problem. Zaustavićemo svakoga ko ugrozi našu državu, naš suverenitet i naš narod - rekao je on.

Kadirov, koji je vatreni musliman, redovno je u javnim nastupima govorio protiv terorističkih organizacija, poput Islamske države i Talibana.

Podsetimo, situacija u Avganistanu pogoršala od kada su talibani preuzeli Kabul, a predsednik Ašraf Gani napustio zemlju kako bi, prema njegovim rečima, "sprečio krvoproliće".