22.08.2021.

19:24

Foto: AP/Tanjug

Planeta

PUTIN NE ŽELI IZBEGLICE IZ AVGANISTANA! A ovo je razlog!

On je na sastanku sa zvaničnicima vladajuće stranke Jedinstvena Rusija rekao da zapadni partneri insistiraju na tome da se prihvate izbeglice u zemljama centralne Azije dok ne dobiju vizu za SAD ili druge zemlje.

- Ali ko može da bude sakriven među tim izbeglicama, kako možemo znati - pitao se on i ocenio da bi stotine, odnosno stotine hiljada ili čak milioni ljudi mogli da napuste teritoriju Avganistana.

Nekoliko bivših sovjetskih republika u centralnoj Aziji dele granicu sa Avganistanom i Rusijom, ukazao je on i rekao da bi tako - borci prerušeni u izbeglice" mogli da stignu na rusku teritoriju - zaključio je Putin.

Informer

Vladimir Putin

Rusija - ne želi te elemente iz Avganistana ili drugih zemalja - istakao je ruski predsednik i podsetio da se njegova zemlja godinama borila protiv ekstremističke gerile na Kavkazu.

Avganistan će biti na dnevnom redu u ponedeljak na onlajn samitu Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), vojnog saveza koji okuplja više bivših sovjestskih republika, koji predvodi Rusija.

Informer

Predsednik Rusije

Putin je u petak ocenio da je veoma važno da se spreči infiltracija terorista iz susednih zemalja, uključujući onih koji se predstavljaju kao izbeglice.