26.08.2021.

18:41

Foto:

Planeta

A, RUSI SU VEVERICE! HRVATI UČE UKRAJINCE KAKO NAPRAVE POGROM U DONBASU! Ako ih Kijev posluša, biće to kraj Ukrajine - živi bili pa videli!

Samit "Krimska platforma", koji je inicirala Ukrajina, održao se u Kijevu 23. avgusta. Raspravljalo se o pitanju „vraćanja" kontrole nad Krimom. Prema rečima ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe, na samitu je učestvovalo 44 zemlje i međunarodne organizacije.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prethodno je nazvao samit "vračanjem", na kojem će "Zapad nastaviti da neguje neonacistička, rasistička osećanja savremene ukrajinske vlade".

- Hrvatska vrlo dobro zna koliko može biti teško kada se, s jedne strane, sukob nastavlja, a s druge strane, deo njene teritorije je pod okupacijom. Apsolutno vas razumemo u tome. Imamo dobar model mirne reintegracije ... To se dogodilo 1996. godine, posebno zahvaljujući uspešnoj misiji UN-a. Rado ćemo vam pružiti svaku pomoć u implementaciji takvog modela kako bismo izbegli žrtve, osigurali miran suživot zasnovan na vladavini prava. Verujemo da bi Krim zaista trebao biti visoko na međunarodnoj agendi. Ali ne govorimo samo o Krimu, već i o privremeno okupiranim teritorijama Donjecke i Luganske oblasti - rekao je Plenković.

TALIBANI PROVOZALI "CRNOG JASTREBA", JOŠ SAMO DA NAUČE DA LETE! Urnebesni snimak sa aerodroma u Kandaharu! /VIDEO/

Temeljni sporazum o području istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema (poznatiji pod nazivom "Erdutski sporazum") potpisan je u Erdutu (srpska strana) i u Zagrebu (hrvatska strana) 12. novembra 1995. godine. Njime je predviđeno pokretanje procesa mirne reintegracije Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT PROTIV KINE NA PACIFIKU! Koriste jednu stvar iz Drugog svetskog rata, evo šta će iim biti glavni adut! /VIDEO/

Za provođenje Sporazuma bila je zadužena misija Ujedinjenih nacija UNTAES (Prelazna uprava za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem).