28.08.2021.

18:54

Foto:

Planeta

PENTAGON TVRDI DA SU UBILI DVOJICU VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE! Talibani besni: trebalo je da nas UPOZORITE!

- Mogu da potvrdim da su likvidirana dvojica visoko rangiranih pripadnika DAEŠ, a jedan je ranjen. Među civilima nije bilo žrtava - rekao je general-major Vilijam Tejlor.

Prvobitno je objavljeno da je u mediju ubijena jedna osoba.

Portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio je da su ubijene vođe DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) učestvovali u planiranju operacija te terorističke organizacije ali nije otkrio da li su bili umešani i u eksplozije na aerodromu u Kabulu.

- Neću ulaziti u detalje, neću govoriti o njima, o tome na kojim su pozicijama mogli da budu... Ali, to što više ne hodaju Zemljom dobro je za narod Avganistana, za naše snage, naš kontingent na aerodromu - rekao je Kirbi na brifingu za novinare.

Talibani: Amerika je trebalo da na upozori na napad

Talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) su osudili američki napad dronom i smatraju da je to napad na teritoriju Avganistana.

- Amerika je trebalo da na upozori ranije, pre nego što su izvele napad. To je očigledan napad na teritoriju Avganistana. Dve osobe su poginule, a dve žene i dete su ranjeni - rekoa je predstavnik talibana, navodi Rojters.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države izvele su napad dronom na metu u istočnom Avganistanu, u provinciji Nangahar protiv odgovornog za planiranje napada na aerodrom u Kabulu u kojem je poginulo 13 američkih vojnika i više od 170 civila.

Predsednik SAD Džozef Bajden zarekao se da će Amerika pronaći sve odgovorne i kazniti ih.