01.09.2021.

17:11

Foto:

Planeta

HRVATI NISU SPREMNI ZA EVRO! Suverenisti protiv promene valute, zahtevaju REFERENDUM!

Pavliček je, na konferenciji za novinare, naglasio da Hrvatska nije spremna za evro jer "svi ekonomski pokazatelji govore da se Hrvatska nalazi na samom začelju ekonomskog razvoja u Evropskoj uniji", prenosi Hina.

- Ugledajmo se na neke države koje su pre nas ušle u EU, kao što su Češka, Poljska i Mađarska, čije su ekonomije jače od hrvatske, a ni dan danas ne razmišljaju o uvođenju evra, jer žele da zaštite standard svojih građana - naveo je on.

Konstatovao je da se "nažalost, kod naših vladajućih gleda prvenstveno mišljenje Brisela, a tek onda mišljenje hrvatskoga naroda".

Informer

Hrvatska "Kuna"

Predsednik HSP-a Nikica Augustinović je rekao da članovi te stranke i pri ulasku Hrvatske u EU govorili da je za to prerano, a sada smatraju da je prerano i za ulazak Hrvatske u evropski monetarni sistem.

"Nisu u pitanju samo hrvatski penzioneri, u pitanju su radnici, mali privrednici i preduzetnici, koji će ponovno biti na gubitku i osiromašeni", upozorio je Augustinović.

Poručio je da hrvatski narod mora odlučivati o stvarima koje se tiču njegove budućnosti, da kuna, kako je rekao, mora ostati u zaštiti suvereniteta Republike Hrvatske, i pozvao građane da podrže inicijativu za održavanjem referenduma po ovom pitanju.