02.09.2021.

18:52

Foto: printscreen Twitter

Planeta

TRAGEDIJA U NJUJORKU, u poplavama poginulo dvogodišnje dete! Rekordne padavine odnele najmanje devetoro ljudi, PROGLAŠENO VANREDNO STANJE! /VIDEO/

Njujorška policija prijavila je sedam smrtnih slučajeva u Njujorku, a Lora je prijavio najmanje jedan smrtni slučaj zbog poplava u Pasaiku.

Kako piše CNN, među žrtvama je i dvogodišnji dečak.


Više od 17 centimetara padavina palo je u pet okruga Njujorka u periodu od pet sati, pošto su ostaci uragana Ida izazvali fatalne poplave širom severoistoka Sjedinjenih Država.

U Njujorku je proglašeno vanredno stanje zbog jake kiša i bujičnih poplava, a gradonačelnik Bil De Blasio pozvao je ljude da ostanu kod kuće.

Ovo su najređa upozorenja o vremenskim prilikama i rezervisana su samo za vreme poplava opasnih po život.


Meteorolog CNN -a rekao je da za Njujork ovakva upozorenja nikada nisu izdavana, dok delovi  Roud Ajlenda, Konektitkata i Masačusetsa uskoro će biti poprište poslednje aktivnosti oluje, dok se Ida odmiče od SAD u narednih nekoliko sati, zaključuje meteorolog.

Više od 300 letova otkazano je sa aerodroma Njuark Liberti zbog toga što je ovo dan u kojem je u Njuarku zabeležena najveća količina kiše, rekao je on.