04.09.2021.

10:14

Foto:

Planeta

AMERIČKA MORNARICA RAZVILA NOVO TAJNO ORUŽJE! Toliko je jezivo da... Primenjivaće ga za kontrolu masa, glavna meta biće ovi ljudi! Sve govori da SAD znaju šta ih čeka u budućnosti...

Naučnici američke mornarice razvili su moćno "nesmrtonosno oružje", dizajnirano da "iznervira" ljude i natera ih da prestanu da govore.

Neobično sonično (zvučno) oružje dizajnirano je da poremeti govor prisiljavajući ljude da slušaju zvuk svog glasa. Slično kao da čujete eho tokom telefonskog razgovora, on efikasno snima nečiji govor na velikoj udaljenosti i vraća mu eho sa malim zakašnjenjem.

Mornarički zaljubljenici ovo oružje nazivaju akustičnim sistemom pozdravljanja i ometanja (AHAD).

Iako je nejasno kako će se tehnologija koristiti na delu, postoje nagoveštaji da bi moglo da se primeni za "kontrolu gomile" u eventualnim neredima u budućnosti, ili za ciljanje javnih govornika, vođa masovnih protesta...

Inženjeri iz Pomorskog ratnog centra objašnjavaju da u "normalnom govoru" osoba čuje sopstvene reči sa malim zakašnjenjem.

- Uvođenjem drugog izvora audio povratnih informacija sa dovoljno dugim odlaganjem, koncentracija govornika se prekida i postaje mu teško da nastavi da govori. Ono što je najvažnije, samo će govornik čuti povratnu informaciju zahvaljujući visoko ciljanom audio sistemu, tako da ljudi oko njih neće imati pojma zašto im je govor postao tako težak - objašnjavaju inženjeri.

Američka mornarica već koristi mnoga zvučna oružja, poput ispuštanja izuzetno glasnih tonova kako bi se rasterala masa ljudi. Međutim, postoje i tajna zvučna oružja koja, navodno, američka vojska može da upotrebi, a koja su smrtonosna.