06.09.2021.

20:37

Foto:

Planeta

BI ONI, ALI NE MOGU, NITI SMEJU! POLJSKA APELUJE NA NATO, RAZGOVARAJTE S MOSKVOM NA JEZIKU SILE! Da nije smešno, bilo bi...

Autor članka ističe da predstojeći vojni manevri "izazivaju uznemirenost"

- Eksperti su uvereni da cilj vežbi nije samo uvežbavanje vojnih dejstava. Rusi teže ka tome da se zemlje našeg regiona osete ugroženima, a Severnoatlantska alijansa je smanjila aktivnost na svom istočnom krilu. Međutim, u kontekstu postupaka Kremlja i Minska, NATO bi trebalo da poveća aktivnost u tom regionu, jer Moskva razume samo jezik sile - poručuje on.

Velike strateške vojne vežbe „Zapad 2021" održaće se od 10. do 16. septembra na devet poligona u Rusiji i pet u Belorusiji. U vežbama će učestvovati oko 200.000 ljudi, preko 80 aviona i helikoptera, do 760 jedinica vojne tehnike, kao i do 15 brodova.

SRBIJA IMA BOLJE! MEĐU PET NAJBOLJIH UDARNIH HELIKOPTERA U SVETU - TRI RUSKA! Američki specijalizovani list za vojsku zaledio NATO!

Skoro 13.000 ljudi, preko 30 aviona i helikoptera, do 350 jedinica vojne tehnike biće uključeno u vežbe u Belorusiji. Kako je najavljivano, pored Rusa u vežbama će učestvovati snage iz devet zemalja - Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgizije, Mongolije, Srbije, Tadžikistana i Šri Lanke.

Posmatrači će biti predstavnici vojske Vijetnama, Kine, Mijanmara, Pakistana i Uzbekistana.

AMERI I NATO LUDE! RUSI I KINEZI DIŽU IZ PEPELA AVGANISTAN! Čim se politički stabilizuje situacija u Avganistanu počinju pregovori!

Podsetimo, poslednjih godina Moskva ukazuje na neviđenu aktivnost NATO-a kod svojih zapadnih granica i više puta je izražavanja zabrinutost zbog povećanja snaga Alijanse u Evropi. Zvanična Moskva je više puta saopštavala da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju.