08.09.2021.

12:57

Foto:

Planeta

BRITANCI U ŠOKU, OBALE PREPLAVLJENE! Uputili ULTIMATUM Francuskoj: Nećete videti NI DINARA dok ne vidimo rezultate!

Francuska vlada neće videti ni dinara obećane finansijske pomoći dok ne zaustavi priliv migranata koji se kreću prema Britanskim ostrvima preko Lamanša, rekla je u utorak britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel, samo dan nakon što je rekordnih 1.000 migranata navodno stiglo na Britanske plaže.

Ujedinjeno Kraljevstvo je prethodno obećalo 62,7 miliona evra Francuskoj za jačanje policijskih patrola.

Prema preliminarnim izveštajima britanskih medija, u ponedjeljak je oboren rekord po broju migranata koji su u Veliku Britaniju stigli morem iz Francuske.

Skaj Njuz i Dejli Mejl govore o 1.000 muškaraca, žena i dece, ali ističu da ministarstvo unutrašnjih poslova nije potvrdilo te brojke.

Informer

Priti Patel

Prethodni rekord desio se 21. avgusta, kada je 828 migranata stiglo na britanske obale u jednom danu.

Patel se u ponedeljak uveče sastala sa svojim kolegama konzervativnim poslanicima, kojima je rekla da su Francuzi krivi za "nemilosrdni migrantski talas" koji stiže u Veliku Britaniju.

Kako prenosi Tajms, ministarka unutrašnjih poslova spremna je da obustavi obećano finansiranje ako francuska policija ne uspe da zaustavi najmanje tri od četiri broda sa migrantima.

- Do sada im nismo dali ni dinara, a Francuska će morati da se potrudi ako želi da vidi keš. To je plaćanje prema rezultatima, a mi još nismo videli te rezultate - rekla je Patel poslanicima.

Premijer Boris Džonson podržao je Patel i dodao da je vlada spremna da preduzme sve moguće korake kako bi zaustavila migracijski priliv.