16.09.2021.

13:09

Foto: Printscreen/Twitter/Metro

Planeta

Oteli joj dete, a nakon 14 godina - ŠOK! Jedna stvar nikome nije jasna /FOTO/VIDEO/

Ćerka Anđelike, Žaklin Hernandez oteta je iz njihove porodične kuće krajem 2007. godine, a zatim nestala brz traga.

Pre tačno dve nedelje, tačnije 2. septembra, Anđelika je dobila poruku na Fejsbuku od 19-godišnje devojke koja je tvrdila da je njena ćerka.


Žaklin je sada u Meksiku, i zatražila je od svoje majke da se nađu na graničnom prelazu u Laredu u Teksasu 10. septembra, prenosi Pipl.

Anđelika je istog dana kontaktirala policijsku upravu Floride u Klermontu i objasnila im kako ju je ćerka kontaktirala, i odmah je pokrenuta operacija sa više agencija koje su nadzirale Žaklinin ulazak kako bi se uverili da je mlada devojka koja je prelazila granicu iz Meksika u stvari bila Anđelikina ćerka.


Otac Žakline Pablo Hernandez, tražen je zbog otmice iz 2007. godine koju je izdalo Odeljenje za sprovođenje zakona na Floridi, a  letak iz tog vremena kaže da je odveo svoju ćerku preko granice u Meksiko.

Na datum sastanka majke i ćerke, Državna bezbednost, američki granični agenti i Policijska uprava Laredo presreli su ih na granici.


Dokumenta od devojke su proverena i utvrđeno je da je ona zaista devojčica koja je oteta od majke 2007. godine.  

Nakon provere Žaklin se napokon sastala sa svojom majkom, a policija će naknadno objaviti dodatne informacije i detalje kako je Žaklin provela toliko godina daleko od svoje majke, kao i to gde se nalazi njen otac.