28.09.2021.

22:02

Foto: AP/Tanjug

Planeta

OČEKUJE SE NAPAD AL KAIDE, KOMANDANT AMERIČKIH ZDRUŽENIH SNAGA DIGAO NA NOGE SAD! Samo da ne bude novi 11 septembar!

Talibani nisu prekinuli odnose sa terorističkom grupom i sami se vode i dalje kao teroristička organizacija, dodao je Mili, a preneo BBC.

SAD su navele da će se Al Kaida sada okrenuti ka terorističkim misijama.

- Aspiracije obnovljenih terorističkih organizacija Al Kaide ili ISIS-a da napadnu Ameriku vrlo su realne, rekao je Mili i dodao da bi pretnja mogla da se dogodi u narednih 12 do 36 meseci.

Podsetimo, 11. septembra 2001. godine, teroristi Al Kaide oteli su američke putničke avione i udarili njima u u Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku ubivši više hiljada ljudi.

Ovaj napad ostaje jedan od najtraumatičnijih događaja veka, ne samo za Ameriku već i za ostatak sveta.

KOMŠIJE, ŠTA ĆE VAM TOLIKO ORUŽJE?! KUPUJU 24 BORBENA AVIONA RAFAL" I TRI NOVE FREGATE! Znate li vi to nešto što...

Četiri aviona koja su letela nad istočnim delom Sjedinjenih Američkih Država istovremeno je oteo mali tim otmičara. Oni su zatim upotrebljeni kao džinovski navođeni projektili kako bi udarili u zgrade simbole Njujorka i Vašingtona.

Dva aviona udarila su u Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku. Treći avion uništio je zapadno krilo Pentagona - ogromnog sedišta američke vojske nadomak Vašingtona, glavnog grada države.

(VIDEO/FOTO) ZNAJU ŠTA VREDI! SRPSKI "LAZAR 3" PRVI PUT U STRANOJ ARMIJI! Prikazan na vojnoj paradi, društvo mu pravili ruski Kamaz, turski barjaktar...

Četvrti avion srušio se u polje u Pensilvaniji u 10:03, nakon što su putnici pružili otpor.

Veruje se da su otmičari nameravali da napadnu zgradu Kapitola u Vašingtonu.