29.09.2021.

07:20

Foto: AP/Youtube/Fotomontaža

Planeta

OVO JE ŠAMARČINA ZA PENTAGON! Talibani pronašli TAJNA skladišta oružja koja su Ameri ostavili u slučaju da se vrate!

Skladišta su predviđena za američke antiterorističke napade "na horizontu" protiv Al Kaide i Islamske države. Bile su skrivene kako bi pomogle američkoj vojsci da brže napadnu terorističke organizacije.


Skladišta sadrže na stotine hiljada metaka, teškog naoružanja, projektila, zaliha za preživljavanje, pa čak i rezervnih delova za helikoptere.

Informer

 

Kako kažu izvori su za Miror, zalihe sadrže rezervne delove za helikoptere za napad jer bi bili neophodni za misiju na terenu.


Otkrića talibana u gradovima Mazer-e-Sharif na severu i Herat na zapadu Avganistana veoma su kritična za Pentagon. Oni su tamo ostavljeni zbog nepredviđene situacija ukoliko dođe do ponovnog izbijanja terorizma u čitavom regionu.  


- Ovo je jedan od najvećih udara po Ameriku u smislu budućih operacija protiv Al Kaide, Islamske države i drugih grupa u razvoju. Kao skladište logističkih zaliha koje se već nalazi u zemlji, predmemorija bi bila neprocenjiv resurs koji bi služio velikoj protivterorističkoj operaciji - kaže izvor.

- To znači da se u bazama nalazi tajni udarac protiv terorizma u slučaju da se američke trupe moraju iznenada vratiti, i da ne mogu da sa sobom donesu ogromnne zalihe - objašnjava izvor.