29.09.2021.

15:40

Foto:

Planeta

Posle 24 godine London odao počast princezi Dajani

Za Dajanu, stan u stambenom bloku "Coleherne Court", u blizini londonskog King''s Rouda, bio je početak nove avanture, navodi agencija AP.

Smestivši se u britanskoj prestonici na 18. rođendan, Dajana je delila stan sa brojnim prijateljima u periodu od 1979. do 1981. godine.

Informer

Spomen ploča postavljena je danas u Londonu


Jedna od njenih tadašnjih cimerki Virdžinija Klark je pomogla tokom današnje ceremonije u otkrivanju ploče organizacije "Ingliš Heritidža".

- To su bili srećni dani za sve nas i stan je uvek bio pun smeha. Dajana je postala toliko značajna za mnoge. Divno je što ćemo se njenog nasleđa sećati na ovaj način - izjavila je Klark.

Prema najprodavanijoj knjizi Endrjua Mortona iz 1992. godine, "Dajana, njena istinita priča", princeza je svoje godine u tom stanu opisala kao "najsrećnije doba" svog života.

Dajana, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, najviši je bivši član monarhije kojoj je ukazana počast.

Informer

Kuća u Londonu u kojoj je Lejdi Di živela pre udaje za princa Čarlsa

- Dajana je imala, i još uvek ima, posebno mesto u srcima građana Londona i oduševljeni smo što vidimo da je njena plava ploča zvanično postavljena kao spomenik njenom radu za druge - rekao je Endrju Bof, predsednik londonske skupštine.

Ta počast dolazi u godini kada bi Dajana proslavila 60. rođendan.