29.09.2021.

21:28

Foto:

Planeta

Planirao zločin godinama! David ubio komšinicu, a zatim gledao TV dok je ona umirala pored njega... u pismu bratu otkrio MOTIV UBISTVA /FOTO/

David je Samantu zadavio plastičnom kesom u njenom stanu, a policija je ceo zločin okarakterisala kao hladnokrvan i unapred isplaniran.

David se tu nije zaustavio pa je kuhijskim nožem naneo 14 uboda po leđima i licu.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Samanta zadobila devet preloma rebara i preko 60 povreda po telu.

Samanta je bila ometena u razvoju i teško se snalazila sama, naručila je da joj oko 17 časova stigne hrana, a upravo tu situaciju je iskoristio David kako bi na prevaru ušao u njen stan.


On je ženu hladnokrvno ubio, a onda je uradio nešto što je policijske službenike ostavilo u šoku.

David je nakon zločina proveo nekoliko sati u njenom stanu i gledao televiziju, dok je Samanta krvarila i umirala pred njegovim očima, piše Daily Mail.

On je zatim oko 10 sati uveče sišao u svoj stan i prijavio se policiji. Oni su odmah došli na mesto zločina i počinilac je odmah priveden.

Dok je bio u zatvoru bratu je u pismu priznao da je ovaj zločin planirao godinama. 

- Ne osećam sramotu, saosećanje ili žaljenje zbog onoga što sam učinio komšinici. Nikada mi se nije dopala. Šesnaest i po godina života sa njom je predugo. Uvek sam bio psihopata. S obzirom da sam počinio zločin, trebalo bi da odslužim kaznu - napisao je on.

On je juče osuđen na doživotnu kaznu zatvora, sa mogućnošću ranijeg otpusta nakon što u zatvoru provede najmanje 30 godina. 

- Uzeli smo u obzir njegovo psihičko stanje, ali način na koji je zločin počinjen i njegova dugogodišnje planiranje zločina nisu nam ostavili druge mogućnosti - rekao je sudija.

On je nakon izricanja presude dodao da je David u vreme zločina bio svestan šta čini, kao i da je veoma opasan čovek po okolinu. 

Cela sitacija posebno je teško pala Samnatinoj tetki koja i dalje ne može da se pomiri da njene rođake više nema.

- Bila je ljupka i veoma topla osoba. Nije bila loša osoba. Nije zaslužila ono što joj se dogodilo - rekla je ona.