09.10.2021.

15:46

Foto: Shutterstock

Planeta

Lepo se snašao kao izbeglica! SIN BIVŠEG AVGANISTANSKOG MINISTRA KUPIO VILU NA BEVERLI HILSU ZA 20 MILIONA DOLARA

Pored ovogsa Daud već poseduje luksuzni stan u Majami Biču, koji ga je koštao 5,2 miliona dolara.

Kuću na Beverli Hillsu dizajnirala je lokalna arhitektonska firma Vuds i Dangaran, izgrađena ove godine i prostire se na čak 9000 kvadratnih metara. Opisana je kao spoj modernog i tradicionalnog, a imanje na kome se nalazi (njegova površina iznosi 0,58 hektara) poslednji put je prodato za 9,5 miliona dolara.

Vudbridž je srušio staru kuću na placu, a zatim sve prodao Vardaku. Stara (originalna) kuća, zamišljena u stilu šezdesetih godina, dugo je bila u vlasništvu Sali Heršberger, frizerke čiji su klijenti najveće holivudske zvezde.

Nova kuća sa staklenim zidovima, sada u vlasništvu Avganistanca Dauda Vardaka, ima pet spavaćih soba i sedam kupatila, a unutrašnjost je uređena u savremenom minimalističkom stilu.

Samo nekoliko metara od kuće nalazi se veliki bazen. Fotografije pomenute rezidencije možete pogledati OVDE.

Vardak je rođen u Avganistanu 1977. godine, a u SAD je došao kao izbeglica. O njegovom poslovanju se ne zna mnogo, ali brojni izveštaji pokazuju da je on predsednik AD Capital Group iz Majamija.

A njegov stariji brat Hamed Vardak, koji je diplomirao na Univerzitetu Džordžtaun, takođe je uspešan biznismen koji vodi vojnu transportnu kompaniju NCL Holdings. Sedište ima u Virdžiniji, ali posluje uglavnom u Avganistanu.

Inače, Abdul Rahim Vardak je od 2004. do 2012. bio ministar odbrane u avganistanskoj vladi koju podržavaju Sjedinjene Države. Bivši mudžahedini bili su ključni igrač u uspostavljanju Avganistanske nacionalne vojske (ANA), koja je "pala" u avgustu, nakon čega su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom.