13.10.2021.

19:57

Foto:

Planeta

(FOTO/VIDEO) VAGNEROVCI NA SVETSKOJ TURNEJI, AMERI BESNE, ALI RUSKE SPECIJALCE MOGU SAMO DA GLEDAJU I MRZE! Evo u kojim su sve zemljama!

Na marginama poslednje Generalne skupštine UN se povela rasprava između zapadnih i ruskih diplomata o prisustvu vagnerovaca u zemljama Afrike, pre svega u Maliju, gde je ta privatna vojska pozvana zvanično od strane predsednika države i vlade.

Vagnerova grupa posle ratišta u Donbasu, Siriji i Libiji i nemira u Venecueli nastavlja da pruža svoje usluge u drugim zemljama, a od njih se uglavnom traži da obezbeđuju državni vrh i zvaničnike u novim misijama. Prisustvo takve oružane formacije je za mnoge države isplativije nego finansiranje sopstvene vojske.

KIJEV OD MOSKVE TRAŽI DA NASTAVI TRANZIT GASA KROZ UKRAJINU, to im donosi dve milijarde dolara! Istovremeno bi da im otmu Krim, Kubanj... IMA LOGIKE, ZAR NE!

Trenutno su prisutni u Maliju, Čadu, Libiji, Gvineji, Gvineji Bisao, Angoli, Bocvani, Lesotu, Esvatiniju, Mozambiku, Madagaskaru, Ruandi, DR Kongo, Centralnoafričkoj Republici i Sudanu.

Pogledajte i kojih 10 privatnih vojski u svetu su najmićnije!!!