17.10.2021.

16:01

Foto:

Planeta

SPAŠENO 225 ŽIVOTA Australijska policija zaplenila najveću pošiljku heroina u istoriji

Tvrde kako je ovo najveća zapljena u povijesti australske policije. Pošiljka teška 450 kilograma bila je raspoređena u 1.290 pakovanja i sve su imale jedinstveni žig, prenosi BBC.

Drogu su zaplenili u luci Melburn 29. septembra, a stigla je iz Malezije. Pošiljka je otkrivena u brodskom teretnom kontejneru sa keramičkim pločicama.

Policija nije otkrila identitet uhapšenog muškarca, ali su rekli da je priveden malezijski državljanin optužen za šverc i posedovanje narkotika. Za ovo krivično delo zaprećena je kzna doživotmnog zatvora.

Informer

Krisi Baret iz australijske savezne policije rekla je da je do zaplene došlo zahvaljujući bliskoj saradnji međunarodnih policijskih snaga s Kraljevskom malezijskom policijom.

- Nastavljamo zajedno raditi na identifikovanju i ometanju transnacionalnih udruženja organizovanog kriminala koji žele naneti štetu našim državama i ostvariti milione dolara zarade od kriminalnih aktivnosti - kaže Baret.

Dodala je i kako je presretanjem ove količine heroina spašeno oko 225 života, a ti podaci su dobijeni na osnovu policijskih procena da se u Australiji dogodi jedan smrtni slučaj na svaka dva kilograma unetog kokaina.