19.10.2021.

16:51

Foto: Printscreen/Youtube/Fox News

Planeta

Odbio da se vakciniše, pa podneo ostavku posle 22 godine u službi! Policajac PORUČIO GUVERNERU VAŠINGTONA - POLJUBI ME... /VIDEO/

- Kada smo započeli ovaj program, bilo je nekoliko stotina voljnih da dobiju otkaz - rekao je Lemej i dodao:

- Pa, onda su počeli da gledaju svoje finansije.

I pored toga, on ističe rasprostranjeno neslaganje sa obavezom, rekavši da ti policajci verovatno neće dugo nositi značku.

- Ljudi koji su se vakcinisali u državi Vašington, zaista su to učinili kako bi mogli da završe svoju karijeru nekoliko meseci ili da nađu drugi posao - objasnio je Lamai.


Prema njemu, on je podneo versko izuzeće od vakcinacije, i iako je to u početku bilo prihvaćeno, odjeljenje je objasnilo da neće moći nastaviti svoju trenutnu ulogu.

Suočio se sa potencijalnim preseljenjem, novim poslom, pa čak i smanjenjem plata.

- Oni su ipak prihvatili naša izuzeća nakon nekog vremena, ali su nam tada rekli, izvinite, ne možete raditi svoj posao sa izuzećem. Pa su izašli i rekli nam, pa, možemo vas prekvalifikovati za drugu poziciju, ali postoji samo nekoliko pozicija i moraćete da se preselite preko države -  objasnio je Lamai.

Guverner Vašingtona izdao je prošlog leta naredbu o obaveznoj vakcinaciji i pogađa sve državne službenike. Njegova politika je jedna od najstrožih u zemlji i ne dozvoljava često testiranje kao alternativu vakcini.

- Negodovanje javnosti je bilo neverovatno. Građani Sjedinjenih Američkih Država su me kontaktirali i podržali, to je neverovatno - rekao je on.