20.10.2021.

18:57

Foto:

Planeta

U ŠTA JE UDARILA AMERIČKA NUKLEARNA PODMORNICA! KINA TRAŽI OD SAD DA PRESTANU ZATAŠKAVATI INCIDENT! Stvar nije nimalo naivna!

- Kao odgovorna strana, SAD ima odgovornost i obavezu da detaljno objasni okolnosti incidenta - rekao je portparol ministarstva Ten Kefej u saopštenju.

Ten je ocenio da je incident direktan rezultat politike Vašingtona u regionu, gde neprestano šalje vojne brodove i avione "kako bi pokazivali mišiće i izazvali nevolje u ime 'slobodne plovidbe i preleta".

- Primetili smo da je američka vojska namerno odlagala i prikrivala detalje incidenta. Takva neodgovorna i tajnovita praksa, bez transparentnosti, lako bi mogla dovesti do nesporazuma i pogrešnih poteza - dodao je on.

TRAŽILI STE, SAD GLEDAJTE! RUSIJA I BELORUSIJA BRUTALNO ODGOVORILE ZAPADU! Pripremili su novu Vojnu doktrinu, resori dve zemlje stavljeni u...

Te akcije, prema rečima portparola, ozbiljno su ugrozile regionalnu bezbednost i bezbednost plovidbe, kao i pogoršale regionalne tenzije.

Tan je pozvao SAD da zaustave izviđanje u blizini kineskih granica i da "što je pre moguće" detaljno izveste o incidentu kako bi umanjile zabrinutost zemalja u regionu.

KRAJ IGRE, AMERI PUKLI STE! NITI SE RUSKI ENERGETSKI UTICAJ MOŽE SMANJITI, NITI SE VEZA MOSKVE SA NEMAČKOM MOŽE PREKINUTI!

Podsećamo, 7. oktobra, američka mornarica je izvestila da je podmornica na nuklearni pogon koja je krenula prema Guamu, udarila u misteriozni objekat tokom operacije u međunarodnim vodama u Južnom kineskom moru.

Peking je kritikovao "neodgovoran i tajnovit pristup" Vašingtona u vezi sa tim incidentom.