20.10.2021.

20:39

Foto:

Planeta

(VIDEO) OVAKO ZAPRAVO IZGLEDA RAT NA PRVOJ LINIJI FRONTA U DONBASU! Jedinstveni snimci borbenih dejstava, nije za one slabijeg srca!

Film sadrži jedinstvene snimke borbenih dejstava na prvoj liniji fronta, koju drže vojnici 14. zasebnog bataljona teritorijalne odbrane LNR "Ghost".

Dana 18. oktobra u Jekaterinburgu premijerno je prikazan novi film Maksa Fadejeva „Duhovi. Vojnici zaboravljenog rata". Materijal je posvećen ratu u Donbasu koji traje već osam godina. Fadejev je zadržao svoj korporativni identitet, nadovezujući zvuke radio-centra na jedinstvene dokumentarne snimke neprijateljstava u sektoru bataljona „Prizrak" u blizini sela Donjeckoje u Luganskoj Narodnoj Republici. Tako autor filma pokušava da probije informacionu blokadu ovog rata.

U ŠTA JE UDARILA AMERIČKA NUKLEARNA PODMORNICA! KINA TRAŽI OD SAD DA PRESTANU ZATAŠKAVATI INCIDENT! Stvar nije nimalo naivna!

Jedinstvenost rada Fadejeva leži u činjenici da sadrži snimke sa pobunjeničke strane linije fronta, snimljene u periodu od 2018. do 2021. godine, odnosno u periodu kada su video snimci sa linije fronta postali retkost. Uprkos činjenici da događaji u Donbasu često ostaju u senci pažnje velikih novinskih agencija, neprijateljstva u regionu se nastavljaju. Zato reči koje je izgovorio nepoznati vojnik na kraju trejlera zvuče prilično simbolično. „Svaki rat je monstruozan. Samo što je ponekad alternativa ratu još gora. Sada smo u situaciji da je alternativa ovom ratu još gora''.