27.10.2021.

19:53

Foto: Informer/Fotomontaža

Planeta

NIJE BILO SAMO 500 METKOVA! Na setu pronađeno još bojeve municije, svi akteri dali iskaze

Konferencija je održana povodom incidenta koji se dogodio u četvrtak poslepodne na snimanju filma Rust na ranču "Bonanca Krik" južno od grada Santa Fea.

Glumac Alek Boldvin je tokom vežbanja izvlačenja pištolja pogodio i usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souza. Boldvinu je rečeno da je pištolj prazan i da nije opasan.

Informer

Okružni šerif Adam Mendoza i Meri Karmak-Altvajz, okružna tužiteljka Santa Fea, izneli su novinarima nove službene informacije o slučaju. Mendoza je rekao da su dva člana tima, pomoćnik reditelja i oružar, rukovali vatrenim oružjem pre nego što je glumac Alek Boldvin ispalio smrtonosni hitac.

- Sve tri osobe su sarađivale u istrazi i dale su izjave - rekao je Mendoza.

- Na setu je zaplijenjeno oko 500 komada metkova - rekao je Mendoza i dodao kako će dokazi biti dostavljeni FBI na dalju obradu. Kazao je kako je za sada prerano komentarisati moguće optužbe.

Mendoza je naglasio "da je na setu pronađeno i druge opasne municije.

Informer


Okružna tužiteljka Meri Karmak-Altvajz naglasila je da je istraga o incidentu još uvijek u toku, ali i da je spremna "podići krivičnu prijavu" ako bude potrebno.

- Moram da naglasim da je potpuna i temeljna istraga ključna za nas. Sagledavamo činjenice i dokaze i povezujemo ih sa zakonom Novog Meksika - rekla je Karmak-Altvajz, napomenuvši da će se njena kancelarija "pobrinuti da se ova istraga obavi prema najvišim standardima".
Za sada niko nije uhapšen zbog ubistva Haline Hačins, kao i da nije ni protiv koga podignuta optužnica, piše BBC.