30.10.2021.

22:55

Foto:

Planeta

RUŠE IH KAO KULE OD KARATA! Ruska avijacija demolirala teroriste ISIS!

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, ruski ratni avioni su tokom oktobra izveli stotine vazdušnih napada na skrovišta ISIS-a u centralnoj Siriji.

Ratni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) bili su veoma aktivni iznad centralne Sirije. Samo 29. oktobra, 38 ruskih vazdušnih napada je gađalo ćelije ISIS-a u regionu.

VKS ne samo da pruža blisku vazdušnu podršku snagama sirijske vlade u centralnom regionu, već i prikuplja obaveštajne podatke izviđačkim avionima i čuva sve ključne autoputeve naoružanim helikopterima.


Uprkos tome što su pretrpeli velike gubitke kao rezultat intenzivnih vazdušnih napada VKS-a i ponovljenih operacija češljanja od strane vladinih snaga, ćelije ISIS-a nastavljaju da deluju u centralnom regionu.

Teroristi su navodno dobijali zalihe, uključujući oružje, od boraca koje podržavaju SAD, a koji se nalaze u oblasti Al Tanf u jugoistočnoj Siriji koju su okupirale SAD. SAD imaju oko 200 vojnika raspoređenih u malom garnizonu koji je uspostavljen u srcu te oblasti 2016. godine, navodno da bi se suprotstavio ISIS-u.