03.11.2021.

17:45

Foto:

Planeta

(VIDEO) IRANSKA VOJSKA SPREČILA SPECIJALACE SAD DA ZAPLENE IRANSKI TANKER U OMANSKOM MORU! Svet nikad bliže katastrofi?!

Iranska televizija "Pres" saopštila je da je Korpus čuvara revolucije Islamske Republike (IRGC) uspešno oterao američke snage u Omanskom moru, optužujući SAD da pokušavaju da ukradu iransku naftu.

IRGC je "sprečila" pokušaj SAD-a da preuzmu komandu nad ogromnim naftnim tankerom i vratila brod u iranske vode, navodi medijska agencija. U informativnoj emisiji rečeno je da su SAD koristile helikoptere u pokušaju da zauzmu tanker. Novinski kanal je naveo da su SAD pokušale da prebace naftu iz iranskog tankera na drugi brod.

Agencija "Mer" je prenela da je događaj uključivao iranske brze čamce koji su se pomešali sa američkim snagama i tvrdeći da će snimci biti objavljeni vrlo brzo.

Agencija je saopštila da su američke snage pokušale da blokiraju kretanje tankera stavljajući mu na put ratne brodove.

DODIK NE PRETI, ZAJEDNIČKA VOJSKA I NIJE PO DEJTONU! Komandant Eufora general Placer ućutkao Sarajevo, OHR! ŠTA ĆE SADA BAKIR I...

Iranska vlada je potvrdila incident na Tviteru.

SAD su zabranile izvoz iranske nafte u okviru serije sankcija Teheranu nakon jednostrane odluke bivšeg predsednika Donalda Trampa da napusti nuklearni sporazum iz 2015. godine, koji je ograničio iranske atomske ambicije. SAD su čak zapretile sankcijama zemljama koje kupuju iransku naftu.

KLJUČA U HRVATSKOJ, MILANOVIĆ MORA BITI OPOZVAN, ON JE PSIHIJATRIJSKI SLUČAJ?! Ministar odbrane RH tvrdi da je i Brisel šokiran ponašanjem predsednika "lijepe njihove"!

Iran je obećao da će nastaviti da izvozi naftu, što je vitalni izvor prihoda za vladu, uprkos američkim sankcijama. SAD su u nekoliko navrata uspešno presrele i zaplenile brodove koji su prevozili iransku naftu.