09.11.2021.

17:32

Foto:

Planeta

ČISTA MANIPULACIJA ČINJENICAMA I LAŽ! Tenzije u Evropi se povećavaju godinama, a u regionu "tektonski poremećaji"!

Zaharova je na svom nalogu na društvenoj mreži Telegram napisala da izjava portparola Jasine o tome kako Rusija "eksploatiše" krizu na poljsko-beloruskoj granici, kako laže i manipuliše činjenicama, dovodi ka povećanju tenzija u Evropi, prenela je agencija Tas s.

Zaharova je rekla i da se ne treba pretvarati kao da je sve počelo juče, jer,tvrdi, situacija na istočnoj granici EU samo je deo šire slike.
 

Informer

- Ne videti je, ne shvatati i ne priznavati predstavlja manipulaciju činjenicama i laž. Najstrašniju moguću. Laž po sebi, pa i više - kaže Zaharova.

Ona je naglasila da se tenzije u Evropi povećavaju već godinama, a pre svega zbog toga što su neke njene zemlje "izgubile nezavisnost" kako bi se dodvorile politici neevropskih zemalja u realizaciji njihove spoljne politike.

Ona je pomenula i neodgovorno mešanje u poslove suverenih država, te dvostruke standarde u pristupu najvažnijim demokratskim principima, a zašta, tvrdi, ima mnogo primera.

Kako je navela u objavi, uništavanje iračke državnosti, do koje je došlo zbog delovanja američke administracije i država koje su joj se pridružile, među kojima je Poljska igrala aktivnu ulogu, dovelo je do "tektonskih poremećaja" u regionu.

Ona je ocenila da su "arapsko proleće, koje je sponzorisao Zapad, kampanja NATO protiv Libije, intervencija kolektivnog Zapada u Siriji i podrška tamošnjem međunarodnom terorizmu na ruševinama iračke države, doveli do masovnog egzodusa izbeglica i migranata iz tog dela sveta u Evropu".