14.11.2021.

16:46

Foto:

Planeta

ZAHAROVA IŠAMARALA LONDON I TO BRUTALNO! Napravili ste Islamsku državu, okupirali i opljačkali Irak, izazvali humanitarnu katastrofu... I RUSIJI DRŽITE LEKCIJE! I Srbi bi mogli da dodaju štošta!

Britanski ministar spoljnih poslova Liz Tras je ranije okrivila Moskvu za migracionu krizu na belorusko-poljskoj granici i pozvala je da izvrši pritisak na Minsk da okonča problem.

- Britanska invazija na Irak pažljivo je osmišljena. Četrdesetpet hiljada britanskih vojnika pomoglo je Sjedinjenim Državama da okupiraju ovu zemlju (Irak), ubija njene građane i opljačkaju nedra zemlje. Britanija snosi jasnu istorijsku odgovornost za sve što se od tog trenutka dešava u regionu - pogibiju Iračana, uništenje iračke državnosti, beskrajne tokove izbeglica, pojavu žIslamske državež, humanitarne katastrofe u ovom delu sveta. I dok London ne odgovori za svoje zločine, njegovi zvaničnici nemaju pravo da optužuju bilo koga - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Situacija na granicama Belorusije sa Poljskom, Letonijom i Litvanijom, zbog priliva migranata sa Bliskog istoka i severne Afrike, pogoršala se ovog leta. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da zbog zapadnih sankcija zemlja nema „ni novca ni snage" da obuzda protok ljudi. Brisel je zauzvrat zamerio Minsku što je "iskoristio" priliku da izvrši pritisak na Evropu i zapretio novim sankcijama.

Evropa kriva što stotine hiljada migranata hrli ka njoj! SADA TRAŽI KRIVCA I POKUŠAVA DA SKINE ODGOVORNOST SA SEBE!

Početkom ove nedelje nekoliko hiljada izbeglica pojurilo je na belorusko-poljsku granicu i pokušalo da prođe. Nakon neuspelog pokušaja, oni su postavili logor. Kao odgovor, Poljska i Litvanija su koncentrisale trupe u pograničnim oblastima i u tim regijama proglasile vanredno stanje.