16.11.2021.

07:00

Foto: Printskrin video

Planeta

AUU, OVO JOŠ NISTE VIDELI! KINESKI DIVERZANTI NEMAJU PUŠKE, VEĆ SAMOSTRELE! Brutalna obuka, ko njima može da izađe na crtu?!

Komandosi se ostavljaju u dubokoj prašumi gde moraju da savladaju teren i dođu do zadatih tačaka. Takva avantura ponekad zna da traje i više nedelja. Tokom misije moraju da se oslone i na improvizaciju u izradi adekvatnih oruđa i alata da bi preživeli. 

(VIDEO) AUU, MAJSTORI PA TO SE NE RADI U RUSIJI, BATINE SU NEMINOVNE! Turisti u Moskvi bili nepristojni prema dami, drugi putnici to nisu trpeli...

Što se tiče naoružanja koriste samo samostrele od bambusovog drveta. Na maršruti kretanja postoji veliki broj prirodnih i veštačkih prepreka koje diverzanti moraju da savladaju. Moraju da izbegnu zasede i pozicije neprijatelja. Savladaju minska polja. Likvidiraju izolovane neprijateljske vojnike. Forsiranim kretanjem na vreme izađu na tačno određene pozicije.

Naravno tom realizacije ove misije neophodno je i vrhunsko poznavanje flore i faune samog područja radi pronalaska adekvatne hrane. Izrada improvizovanih skloništa od stalne kiše. Orijentacija u prostoru. Tehnike paljenja vatre u izrazito vlažnom okruženju. Priprema hrane (čišćenje životinja, njihovo dranje i pečenje).