16.11.2021.

20:49

Foto: Beta

Planeta

ŠVEDSKA JE KRIVA ZA ŠIRENJE KORONE U EVROPI! Ona i njene mere su sve zakuvale i srušile strategiju za borbu protiv opakog virusa! NAUČNICI SAGLASNI...

Studiju, koja je objavljena u časopisu "Eurosurveillance", sproveli su istraživači sa Univerziteta Upsala u Švedskoj, Norveškog instituta za javno zdravlje i Univerziteta Sidnej u Australiji.

- Švedska je bila neto izvoznik Sars Cov-2 virusa susednim nordijskim zemljama u prvoj godini pandemije - izjavio je u utorak Džon Peterson sa Univerziteta Upsala za švedsku TV.

Utvrđeno je da je Švedska uvela preslabe mere kako bi zaustavila širenje virusa u ranim fazama pandemije, za razliku od drugih skandinavskih zemalja, što je rezultiralo početnim velikim brojevima infekcija i konačno dovelo do mutacije virusa, tvrde istraživači.

Studija je utemeljena na analizi 71.000 uzoraka pacijenata, što je naučnicima omogućilo analizu genetskog porekla za širenje virusa u skandinavskoj oblasti.

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Lanci zaraze stvorili su se u Švedskoj pre nego što su u nekoliko stotina slučajeva prešli državne granice.

- Naši rezultati pokazuju da je švedska strategija opuštenijih mera imala uticaj na epidemiološku situaciju unutar države, ali i u celoj nordijskoj regiji - navode autori studije.

Međutim, studija napominje i da je Švedska, kao i Danska, tranzitna zemlja.

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! AMERIČKI DRONOVI PADAJU KAO SNOPLJE: Huti se poigravaju sa bespilotnim letelicama SAD, PENTAGON SUMNJA DA JE U SVE UMEŠANA I...

Posebno je pogođena Finska, uprkos strogim ograničenjima putovanja. Naučnici su naveli da su virus sa sobom doneli Finci koji nisu imali zabranu ulaska iz Švedske.