17.11.2021.

08:34

Foto: Tanjug/AP

Planeta

KATASTROFA U KANADI! Obilne kiše širom zemlje napravile potop, žena poginula u klizištu, evakuisano 7.000 ljudi!

Kako se navodi, timovi za spašavanje nastavljaju da tragaju za drugim mogućim žrtvama sa klizišta koje je izazvano u ponedeljak, a potvrđeno je da je jedna ženska osoba poginula u okrugu Pemberton, dok je nađeno još sedam vozila na mestu klizišta i policija pokušava da utvrdi da li ima još nastradalih, prenosi AP.

Tačan broj žrtava i nestalih nije poznat, a policija je dobila informaciju o još dve osobe koje su nestale, koja se proverava.

Poplave u Kanadi pogodile su zapadni deo zemlje, tačnije region Britanska Kolumbija u kojoj se između ostalog nalazi i Vankuver. Nakon obilnih kiša i oluje, najveća kanadska luka u potpunosti je odsečena s obzirom da su razorne poplave uništile gotovo pa sve pristupne puteve, uključujući i železnički saobraćaj.

Informer


Oko 1.100 domova je evakuisano u Abotsfordu, a u Meritu svih 7.000 stanovnika bilo je primorano da napusti kuće nakon što je kanalizacioni sistem zbog obilnih padavina zakazao. Stanovnici zapadne Kanade koji su ovog leta bili prisiljeni da napuštaju svoje domove zbog šumskih požara i ekstremne vrućine, ponovno moraju da čine isto zbog velikih poplava širom regiona.