23.11.2021.

12:46

Foto: Reuters

Planeta

STEJT DEPARTMENT IZDAO HITNO UPOZORENJE ZA NEMAČKU!

Stejt departmenta izdao je upozorenje 4. nivoa za putovanje u Nemačku na osnovu najnovije procene američkog Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

- Izbegavajte putovanje u Nemačku. Ako morate da idete tamo, obavezno se potpuno vakcinišite pre putovanja - upozorava CDC i dodaje da „zbog trenutne situacije u Nemačkoj, čak i potpuno vakcinisani ljudi mogu biti u opasnosti da dobiju neku varijantu kovida-19“.

Nemačka se suočava sa rapidnim povećanjem broja zaraženih, a kancelarka Angela Merkel je upozorila da bolnice već imaju problema sa popunjenim kapacitetima u nekim regionima. Broj novih slučajeva u zemlji se udvostručuje svakih 12 dana.

Nemačka i Danska su među zemljama za koje je izdato upozorenje 4. nivoa, najviši nivo na skali CDC-a. Upozorenje 4. nivoa odnosi se i na druge zemlje u Evropi koje su trenutno ozbiljno pogođene pandemijom, uključujući Belgiju, Hrvatsku, Mađarsku, Austriju i Holandiju.

Pre pandemije, najviši nivo uzbune uglavnom je bio rezervisan za zemlje poput Avganistana i Iraka koje su pogođene krizama i sukobima.