03.12.2021.

17:00

Foto:

Planeta

AFERA DRMA AMERIKU! ISPLIVALI MEJLOVI! Sin Džozefa Bajdena 2010. ugovarao investicioni sastanak sa Borisom Tadićem i srpskim oligarsima!

U mejlovima piše da su sastanak ugovarali tadašnji ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović i Mark Dojl koji je bio savetnik Džoa Bajdena dok je bio senator.

Srpski zvaničnik obigravao je oko američkog zbog ugovaranja sastanka, a predlagao je čak i da se Tadić provoza avionom sa sinom Džozefa Bajdena iz Madrida do Srbije pa da tamo sve utanače. Međutim, taman kada je sve bilo dogovoreno, Hanter je morao da otkaže ovaj sastanak.

Kako je napisao, želeo je da odloži susret, ali nije poznato da li je sve ostalo na dogovoru, ili je sin sadašnjeg predsednika Amerike uspeo da dođe i završi investicione razgovore u Srbiji.

Kako Foks njuz saznaje, Dojl je bio glavni Hanterov čovek za poslove sa naftom, nabacio mu je vredan biznis za njegovu privatnu firmu u saradnji sa nigerijskim biznismenom Kejs Lavalom.

Informer

Laval je navodno platio 10 miliona dolara za kupovinu zlata od traženog vojskovođe iz Konga poznatog kao "Terminator". Godinama kasnije, Bosko Ntaganda, vojskovođa Konga, proglašen je krivim za ratne zločine od strane Međunarodnog krivičnog suda i osuđen na 30 godina zatvora.

Advokat Hantera Bajdena nije odgovorio na zahtev Foks njuz didžitala za komentar. Bela kuća, Dojl, Šverin i Petrović takođe nisu odgovorili na zahteve za komentar.