08.12.2021.

11:27

Foto:

Planeta

HOROR na porodičnoj farmi - GLEDALI KAKO IM SINA GURAJU U PEĆNICU! Banda upala na imanje, mislili su da kriju nešto vredno, ali...

Stočar Nil Birman (47), supruga Sonja (43) i sinovi Danijel (13), Jakov (10) i Gideon (6) upali su u zasedu na farmi koju su posedovali poslednjih 15 godina.

- Nije bilo vremena da reagujemo, bili su naoružani sačmarom i sa pet pištolja i vezali su Nila - objasnila je ona.

Muža su ostavili u kuhinji, a Sonju i sinove su poveli kod svojih šefova. Od sinova Danijela, Jakova i Gideona tražili su da otvore sefove. Međutim, unutra su bili samo pištolj i puška, napadači su bili izrevoltirani jer su mislili da postoji još jedan skriveni sef.

- U više navrata sam im govorila da ne držimo novac u kući, ali nisu mi verovali i dok sam pokušavala da smirim decu čula sam pucanj iz kuhinje. Nisam znala da li je moj muž živ ili mrtav, a onda su zgrabili mog najmlađeg sina i odveli nas u kuhinju, gde sam saznala da moj muž nije upucan - priča Sonja.
 

- Nil je bio bespomoćan i morao je uplašeno da gleda kako otvaraju vrata pećnice i drže Gideona i pokušavaju da ga gurnu u pećnicu, ali on se hrabro borio, pokušavajući da se otme iz ruku. Konačno su odustali, ali su i dalje hteli novac i ja sam im dala svu ušteđevinu i R200 (10 funti) u svom novčaniku, a moj najstariji sin im je dao svoj novčanik sa nekoliko ranova unutra - priča ona.
 

Igrom slučaja jedan radnik je došao da traži hranu za svoje kokoške, kada ga je banda videla uspaničili su se i razbežali.

Uzeli su novac, auto, telefone


Uzeli su Nilove bankovne kartice i PIN kodove, nekoliko mobilnih telefona, oružje i ključeve njihovog kamioneta, koji su ukrali nakon što su vezali ostatak porodice.
 

Samo sam se molila Bogu da moja deca ne vide kada me budu ubijali.


Banda je i dalje u bekstvu, a porodica dobija pomoć. Portparol policije, kapetan Kej Makhubla, potvrdio je da su naoružane bande nekoliko puta pljačkale farmu u Leufonteinu.