08.12.2021.

18:05

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

AUU, TEK SADA ĆE AMERI, ZAPAD I EU UDARITI NA SRBE! Lukašenko otkrio da on i Putin često pričaju o Srbiji! Poručuje: Vi ste naši, moramo da izdržimo...

- Što se tiče rada sa Srbijom, prenesite najbolje želje predsedniku (Vučiću). Kao što smo bili pouzdani prijatelji, bićemo i dalje. I za našeg brata Vučića i za srpski narod. To je naš narod - rekao je beloruski lider na sastanku sa počasnim konzulom Belorusije u Beogradu i predsednikom Grupe prijateljstva sa Belorusijom u Skupštini Srbije Dragomirom Karićem, prenosi BelTA.

Aleksandar Lukašenko je uverio da je Belorusija uvek puna rešenosti da što više podrži Srbiju i srpski narod.

- I mi osećamo tu podršku Srbije. Sada je najvažnije da izdržimo. Da nas ne bace na kolena - naglasio je beloruski lider.

Džaferović osuo drvlje i kamenje na Milanovića! ON JE BEZNADEŽAN SLUČAJ, to što radi ne priliči šefu države!

Lukašenko je podsetio da je Srbija prošla težak put.

- Vi i ja smo to videli svojim očima, kada su bombe padale na glavu. Bilo je to teško zamisliti - bombardovali su Beograd! Stoga, prošavši ovaj težak put, svakako moramo da izdržimo. Čini se da da ćemo izdržati - rekao je on.

Lukašenko je saopštio da na skoro svakom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovara o Balkanu, a time i o Srbiji.

- Moram vam reći da razgovaram o Balkanu na skoro svakom sastanku sa predsednikom Putinom. A koga imamo na Balkanu? Tačno, imamo Srbiju. Uvek je bila uporište Slovena na Balkanu. I danas je. Veoma često razgovaramo o problemima sa kojima se suočavate. Mi smo posvećeni veoma dobroj saradnji - dodao je Lukašenko.

CRNOGORCI SU NEPRIJATELJI BELORUSIJE! LUKAŠENKO NE PRAŠTA, Podgoricu časti žestokim sankcijama! TAKO TO IDE KAD SU TI ŠEFOVI NATO I EU!

Podsetimo, Lukašenko je tokom NATO agresije posetio Beograd i ukazao na čvrstu podršku rukovodstvu SR Jugoslavije i njenom narodu u odbrani zemlje.

Takođe, ranije je potvrdio da je u to vreme ponudio PVO sisteme S-300 radi odbrane od NATO agresije.